Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Faszerowane udka
serem ...Mazurek
serce 2015 »No cóż dzisiaj bedzie rarytas który bardzo lubię . choć wiem , że nie wszyscy przepadają za żołądkami . To tak jak ja nie przepadam za
cebulą wrrrrrrrrrrrrr. Pyszne wyszło aby urozmaicić trochę dzisiejszy obiad zrobiłam surówkę i ziemniaczki z
masełkiem .Składniki:
żołądki drobiowe 1 kg3
marchewki spore ( 350 g)
śmietana do zup ( 18%) 150 g
sól pieprz mielony
olej do smażeniaDodatkowo :
ziemniak 1,5 kgmix
sałat 300 g
Sos winegret:
oliwa z oliwek 3 łyżki
woda 50 ml
sok z cytryny 2 łyżki
sól i
pieprz do smakuMyjemy żołądki i oczyszczamy je . Podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka.Gotujemy koło 1 . 1/2 godziny.Dodajemy pokrojoną
marchewkę i gotujemy 40 minut.Dodajemy
soli i
pieprzu podczas gotowania .Zabielamy
śmietaną i gotowe :)
Ziemniaki gotujemy . odlewamy
wodę i na gazie trzymamy chwile do odparowania.Dodajemy 3 łyżki
masła i zagniatamy .Łyżką do
lodów nakładamy ziemniaczki z
masłem , do tego sos z żołądków i surówka



wtorek, 10 marca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter