Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ciastka owsiane z
orzechami ...Murzynek na cukrze trzcinowym »Gotowana babka - Callebaut W2NVRobiliście babkę gotowaną ???????????? Ja tak , kiedyś dostałam formę od teściowej - dzięki jej za to . Teraz mam okazję co jakiś czas piec babeczkę, gwarantuję , że jest przepyszna i długo utrzymuje świeżość .Chciałam również pokazać wam
białą czekoladę do dekoracji ale można też ją rozpuszczać jako polewę. Dostałam ja od PATISERKA.PL Bardzo dziękuję , że mogła trochę poeksperymentować. Uwielbiam
białą czekoladę .5
jajek (oddzielnie
żółtka i
białka)250 g
margaryny1 szklanka
cukru1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
mąki ziemniaczanej2 łyżeczki
proszku do pieczenia1
olejek śmietankowyDodatkowo:
czekolada mleczna 200 gram
orzechy włoskie rozdrobnione 2 garście
mleko 4 łyżki
biała czekolada kaletki 100 gram
Biała czekolada belgijska W2NV to najlepszy produkt którego używają cukiernicy - miałam okazję wypróbować. B
iała czekolada Callebaut W2NV jest aksamitna i ma wyjatkowy smak po prostu jest najlepsza i polecam wam ją , zwłaszcza tym którzy lubią to co najlepsze :) . Jest doskonała do dekoracji wspaniale się komponuje z czarna i
mleczną czekoladą .Przesiewamy obydwie
mąki z
proszkiem do pieczenia.Do masy
żółtkowej dodajemy
mąki proszek i rozpuszczoną
margarynę.Ubijamy
białka na sztywno dodajemy i delikatnie mieszamy.Na koniec dodajemy
olejek śmietankowy.Formę do babki gotowanej smarujemy
margaryną i obsypujemy
bułka tartą.Wlewamy ciasto do formy.Wkładamy do wysokiego garnka przykrywamy pokrywką gotujemy na małym gazie 1 godzinę i 15 minut.Babkę wyjmujemy i stawiamy na kratce do ostudzenia.
Orzechy prażymy na patelni.W rondelku rozpuszczamy
czekoladę dodając
mleko i uprażone
orzechy polewamy babkę i zostawiamy do zastygnięcia.Na ostudzoną
czekoladę kładziemy kaletki dekorujemy jak nam się podoba , babka gotowa cudnie wygląda .


poniedziałek, 27 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter