ßßß Cookit - przepis na Miksujemy żółtka z cukrem na puch.

Miksujemy żółtka z cukrem na puch.

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ciastka owsiane z orzechami ...
Murzynek na cukrze trzcinowym »
Gotowana babka - Callebaut W2NV
Robiliście babkę gotowaną ???????????? Ja tak , kiedyś dostałam formę od teściowej - dzięki jej za to . Teraz mam okazję co jakiś czas piec babeczkę, gwarantuję , że jest przepyszna i długo utrzymuje świeżość .
Chciałam również pokazać wam białą czekoladę do dekoracji ale można też ją rozpuszczać jako polewę. Dostałam ja od PATISERKA.PL Bardzo dziękuję , że mogła trochę poeksperymentować. Uwielbiam białą czekoladę .
5 jajek (oddzielnie żółtka i białka)
250 g margaryny
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 olejek śmietankowy
Dodatkowo:
czekolada mleczna 200 gram
orzechy włoskie rozdrobnione 2 garście
mleko 4 łyżki
biała czekolada kaletki 100 gram
Biała czekolada belgijska W2NV to najlepszy produkt którego używają cukiernicy - miałam okazję wypróbować. B iała czekolada Callebaut W2NV jest aksamitna i ma wyjatkowy smak po prostu jest najlepsza i polecam wam ją , zwłaszcza tym którzy lubią to co najlepsze :) . Jest doskonała do dekoracji wspaniale się komponuje z czarna i mleczną czekoladą .
Przesiewamy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.
Do masy żółtkowej dodajemy mąki proszek i rozpuszczoną margarynę.
Ubijamy białka na sztywno dodajemy i delikatnie mieszamy.
Na koniec dodajemy olejek śmietankowy.
Formę do babki gotowanej smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą.
Wlewamy ciasto do formy.
Wkładamy do wysokiego garnka przykrywamy pokrywką gotujemy na małym gazie 1 godzinę i 15 minut.
Babkę wyjmujemy i stawiamy na kratce do ostudzenia.
Orzechy prażymy na patelni.
W rondelku rozpuszczamy czekoladę dodając mleko i uprażone orzechy polewamy babkę i zostawiamy do zastygnięcia.
Na ostudzoną czekoladę kładziemy kaletki dekorujemy jak nam się podoba , babka gotowa cudnie wygląda .
poniedziałek, 27 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Gotowana-babka-Callebaut-W2NV.html