Wykonanie

CIASTO30 dag
margaryny2,5-3 szklanki
mąki4
żółtka1/2 szklanki
cukru (ok. 120g)1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaKonfitura owoce leśne ETERNO
orzechy: włoskie, arachidowe niesolone, laskowe,
migdałyPołączyć wszystkie składniki. Ugniatać ciasto jak kruche. Zagnieść i podzielić na 2 części.Surowe ciasto posmarować
konfiturą. Z
białek ubić pianę z 2 łyżkami
cukru pudru. Wyłożyć na
konfiturę. Posypać pokruszonymi
orzechami.Upiec (najlepiej 2 części oddzielnie) krótko w niskiej temperaturze. Około 20 - 25 minut w ok. 175 st.C.KREM0,5 l
mleka2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru4
żółtka (
białka wykorzystuję do ciasta)wymieszać składniki w małej ilości
mleka, pozostałe
mleko zagotować, wlać
budyń, cały czas mieszając zagotować i odstawić do ostygnięcia.
masłoostudzony
budyń połączyć z
masłem. Przygotowany krem położyć na jednym z ciast. Drugie ciasto delikatnie przełożyć na krem. Odstawić w chłodne miejsce.

To ciasto możecie dowolnie modyfikować wykorzystując różne smaki
konfitur .Idealne są
konfitury owocowe, np.
konfitura rabarbarowo-truskawkowa,
konfitura pomarańczowa czy owocowa z
migdałami . Polecam również
konfitury owocowo -
czekoladowe: Śliwellę i Truskawellę . Za każdym razem możesz wyczarować nowe, pyszne smaki.

Smacznego!To ciasto jest wspaniałe na każdą okazję, na wszystkie przyjęcia, a szczególnie polecam na SYLWESTRA .Dodaję przepis do akcji:Sylwester 2013ach, jak przyjemnie będzie z takim
ciastem powitać Nowy 2014 ROK z życzeniami, żeby pozostał cały taki słodki.