Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zrazy z
indyczej piersiFaszerowane udka
kalafiorem i ... »Rodzinne
faworkiSzał
faworkowy cała rodzina razem i w dodatku każdy na swoim stanowisku.Mama ,tata i córka i plątający się Reksio czyli na
pies obrońca hi hi " pitbul".Składniki na dwie misy
faworków :
mąka tortowa 1 kg6
żółtek2
jajaśmietana 12% 700 mlkieliszek
wódki 50 mlDo obsypania
cukier waniliowy z prawdziwą
wanilią Kamis 20 gram
cukier puder 200 gram1. Na stół wsypałam
mąkę.2. Zrobiłam wgłębienie , wbiłam
jaja i dodała
żółtka.3.
Śmietanę dodajemy i
wódkę i zagniatamy.4. Podczas wyrabiania okazuje się ze jest za mało
maki więc dodałam jeszcze na oko aby ciasto było idealne do wałkowania.5. Rozwałkowałam ciasto kroiłam w paski i w romby jakby dziurkę i zawijałam na różne sposoby .6 Mąż piekl i odsączał na sicie .7. Córka obsypywała
cukrem pudrem zmieszanym z
cukrem waniliowym .


niedziela, 20 października 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter