Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Bagietki Pszenno-żytnie
Schab nadziewany
żurawiną i ... »No to pichcimy . Dawno nie miałam , a sprzyjała temu okazja aby wypróbować
dżem brzoskwiniowy jak smakuje w rogalikach .Składniki :50 dag
mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa250 g
margaryny2
jaja1/2 szklanki kwaśnej
śmietany 18%16 g
cukru waniliowego50 g
drożdży świeżych + łyżeczka cukru+pół szklanki
mlekaDodatkowo :
dżem brzoskwiniowy Orzechjajko do posmarowania
rogaliDo misy wsypujemy
mąkę.Robimy w niej dołek.
mleko zagrzewamy aby było cieple .Dodajemy do
mleka drożdże i
cukier .Mieszamy do rozpuszczenia.Wlewamy do zagłębienia w
mące i delikatnie mieszamy do powstania zawiesiny.Zostawiamy na 15 minut.
Śmietanę łączymy z dwoma
jajami i mieszamy.Wlewamy do reszty składników.Dodajemy
cukier waniliowy i rozpuszczona ostudzona
margarynę.Zagniatamy ciasto i zostawiamy do w rozsunięcia na 1 godzinkę.Ciasto dzielimy na cztery części , wałkujemy kolo i kroimy na osiem trójkątów.Na każdy trójkąt kładziemy
dżem i zawijamy.Rozbełtanym
jajem smarujemy rogaliki i do pieca na 25 minut w 170 stopniach.Wyszły pyszne , a
dżem brzoskwiniowy wyjątkowy ma smak .



piątek, 23 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter