ßßß Cookit - przepis na Karpatka

Karpatka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Wiśniowe love- na mące ...
Jabłecznik z galaretką i ... »
Karpatka
To jak głód hi hi muszę z wami piec dziewczynki ciągnie mnie do was , że szok ................................ Więc tak Ciasto na niedziele - Karpatka
Ciasto parzone:
1 szklanka wody
margaryna 124 g
szklanka mąki tortowej typ 450
4 jaja
proszek do pieczenia pół łyżeczki
Wlewamy wodę do garnka i wkładamy margarynę rozpuszczamy margarynę i zagotowujemy .
Wyłączamy gaz i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy do smażenia ciasta.
Zostawiamy do ostudzenia.
Przekładam ciasto do misy i włączam mikser .
Dodaje 4 jaja i miksuje , aż masa nabierze gładkości.
Formę tą z pieca czarną smaruje margaryna i obsypuje mąką.
Wykładam ciasto i rozprowadzam je po całej blaszce.
Piekę 25 minut w 180 stopniach.
Wyjmuje studzę i kroje na polowe.
Masa budyniowa:
3 szklanki Alpro Napój Ryżowy
200 g masła temperatura pokojowa
4 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki maki tortowej
2 żółtka
125 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
Napój ryżowy zagotowałam z cukrem ( 2 szklanki mleka)
W 3 szklance mleka rozpuściłam obydwie mąki żółtka i cukier waniliowy.
Wlałam do zagotowanego mleka i mieszałam aż zrobiło się gęste . ( Trzeba robić to szybko aby grudki nie powstały )
Ostudzony budyń zmiksowałam z masłem , aż powstała masa maślana.
Przełozyłam na ostudzone Karpaty i włożyłam do lodówki na noc.
Jeśli lubicie możecie posypać cukrem pudrem .
niedziela, 12 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Karpatka.html