ßßß
 
            
         Składniki:1/4 młodej białej kapusty1 średnia marchew1 mała cebula3 łyżki posiekanej natki pietruszkiDressing:6 łyżek oleju2 łyżeczki octu jabłkowego3 łyżeczki cukru pudru1 1/2 łyżeczki musztardy stołowej1 ząbek czosnkusól (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Do oleju dodać ocet, musztardę, cukier puder, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Składniki dressingu dokładnie połączyć. Dressingiem polać surówkę, wymieszać i odstawić do przegryzienia na minimum godzinę. Smacznego!
Składniki:1/4 młodej białej kapusty1 średnia marchew1 mała cebula3 łyżki posiekanej natki pietruszkiDressing:6 łyżek oleju2 łyżeczki octu jabłkowego3 łyżeczki cukru pudru1 1/2 łyżeczki musztardy stołowej1 ząbek czosnkusól (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Do oleju dodać ocet, musztardę, cukier puder, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz. Składniki dressingu dokładnie połączyć. Dressingiem polać surówkę, wymieszać i odstawić do przegryzienia na minimum godzinę. Smacznego!