Wykonanie
Przepis ten bierze udział w konkursie z papierem do pieczenia SAGA. Ja postanowiłam wykorzystać jego właściwości nie tylko podczas pieczenia (" używając papieru SAGA do gotowania pozwalamy zachować potrawom ich witaminy,
sole mineralne oraz naturalny aromat") ale również wykorzystać go do serwowania potraw - każdy z domowników dostał swoją paczuszkę z daniem.Polecam ten sposób, danie wypada bardzo atrakcyjnie :)Na przepis można głosować tutaj:http://natoobe.pl/lifestyle/article/view/category/17/la_id/466Składniki dla 4 osób:papier SAGApaczka chińskiego
makaronu40 dag
schabu30 dag zielonej
fasolkidymka ze
szczypiorkiem4 ząbki
czosnku3 cm korzenia
imbiruoliwa z oliwekłyżeczka pasty z
kolendryłyżeczka pasty z
trawy cytrynowej2 łyżki
oleju sezamowego4 łyżeczki
sezamumarynata do
mięsa: 2 łyżki
oliwy z oliwek, łyżka
sosu sojowego,
soku z limonki,
octu ryżowego i
miodu
Mięso pokroić w kostkę,
dymkę (bez
szczypiorku) i
imbir drobno posiekać, z podanych składników przygotować marynatę, wszystko wymieszać i odstawić na minumum 2 godziny.W woku rozgrzać odrobinę
oliwy, wrzucić
mięso odsączone z marynaty, podsmażyć, wlać marynatę, pastę z
kolendry i
trawy cytrynowej, poddusić kilka minut.
Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 2 minutach, nie po przepisowych 5.Na kawałku papieru do pieczenia SAGA układać
makaron,
mięso, pokrojony
szczypiorek i
fasolkę. Posypać całość
sezamem i skropić
olejem sezamowym.

Paczuszki zawiązać i ułożyć na blasze do pieczenia.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.

Po upieczeniu podawać w zawiązanych paczuszkach, zostawiając gościom przyjemność odpakowania i odkrycia niespodzianki.Smacznego :)