Wykonanie
Zostaliśmy zaproszeni do restauracji AleGloria usytuowanej w podziemiach Domu Dochodowego na Pl.
Trzech Krzyży, warsztaty jak warsztaty, ale to miejsce... obłędne, zachwycające, baśniowe... można
mieć różne zdanie na temat
Magdy Gessler, na temat jej udziału w różnych programach telewizyjnych, ale talent do urządzania wnętrz restauracji to ona ma, bezapelacyjnie...Wejście do restauracji:

Schody prowadzące do restauracji:Najpiękniejsza sala z motywami
truskawek i gęsi:



Cukiernia Embassy z najpiękniejszą Pavlovą jaką w życiu widziałam... oczywiście z
truskawkami...

Toaleta damska, no nie mogłam się oprzeć, żeby Wam jej nie pokazać...


Poniżej zdjęcie z dnia otwarcia restauracji, ale fajne te
truskawy, co? (zdjęcie ze strony www restauracji)No to teraz trochę o warsztatach...W patio Domu Dochodowego czekały już na nas stoły, przy których mieliśmy przez najbliższe godziny pracować:

Pierwsza część była opowieścią p.
Magdy o serach, o tym jak je podawać, z czym itp. a
potem dostaliśmy zadanie, żeby ułożyć naszą własną deskę serów/przekąsek. Tutaj oczywiście nie obyło się bez nerwów, ponieważ źle ułożne deski, a raczej ich zawartość, fruwała...
Potem gotowaliśmy, zostaliśmy podzieleni na dwa obozy - indyczy i
rybny, przygotowaliśmy:roladę z
piersi indyka faszerowaną
szpinakiem,
bryndzą i
suszonymi pomidorkamifilet z
halibuta z tapenade z czarnych i zielonych
oliwek podany na sercach
pomidorów w sosie
winno maślanymOczywiście tutaj też było próbowanie, komentowanie, opierniczanie, echhh... jak w KR conajmniej...

Kolejna część spotkania dotyczyła dekorowania stołu, mieliśmy krótką prezentację 3 różnych dekoracji...

Kolejna (ostatnia) część to rozmowa z
Magdą i podpisywanie książek i rozdawanie autografów...

Ja też swój zdobyłam...


Jeszcze pożegnalne zdjęcie i wyżera...Zdjęć pierwszyc dań nie mam, coś za szybko zniknęły, ale deser... umarłam i byłam w niebie, teraz muszę się pokusić o odtworzenie go w domu... ja nie wiem czy mi się uda, bo wiem naprawdę niewiele...Proszę Państwa -
Cynamonowy Paj
Jabłkowy (n a kruchym cieście kawałki
jabłek prażonych w karmelu pokryte włoską
bezą przypalaną):

* Ewelina, dzięki za zdjęcia :)