Zrobiłam naprawdę pyszne curry, ale bez mięsa… narzeczony pogrzebał widelcem, popróbował i zapytał "a gdzie mięso?", ach Ci mężczyźni…Składniki dla 4 osób:duża cebulaszklanka pokrojonej w kostkę dyniszklanka pokrojonej w kostkę cukiniiszklanka pokrojonego bakłażana1 1/2 szklanki gęstego soku pomidorowegoopakowanie serka kremowego Apetina Indiałyżka oliwy z oliwekłyżka masła klarowanegołyżeczka cynamonułyżeczka kuminułyżeczka kardamonu1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru1/2 łyżeczki chili4 łyżki posiekanej kolendryNa patelni rozgrzałam oliwę z masłem, dodałam cebulę pokrojoną w grubą kostkę, dorzuciłam przyprawy i smażyłam 3 minuty. Dodałam dynię, smażyłam 5 minut. Dodałam cukinię i bakłażana i smażyłam kolejne 5 minut. Wlałam sok pomidorowy i dusiłam 15 minut. Na sam koniec dodałam serek Apetina India i dokładnie wymieszałam.Curry podałam z szafranowymryżem jaśminowym. Posypałam posiekaną kolendrą.Smacznego!