Wykonanie

Wiem, że nie wygląda zbyt atrakcyjnie na zdjęciu, ale jej smak ostro-kwaśno-słodki wart jest wypróbowania...Składniki:
żeberko jagnięcesłoiczek lutenicy2
marchewkiszklanka czerwonej ugotowanej
fasoli6 ząbków
czosnkucebulapół szklanki
soczewicy2 łyżki drobno posiekanych
orzechów włoskich1 mała
papryczka chili2 łyżki
soku z cytryny4 łyżki posiekanej
natki pietruszkiolejsól,
pieprz do smaku
Mięso umyć, zalać
wodą, gotować do miękkości. Miękkie
mięso oddzielić od kości, drobno pokroić, podsmażyć z posiekaną
cebulą i drobno pokrojoną
marchewką. Dodać do
wywaru wraz z lutenicą,
fasolą,
soczewicą, drobniutko posiekaną
chili bez pestek, gotować 15 minut. Dodać wyciśnięty
czosnek,
sok z cytryny,
orzechy i
natkę pietruszki. Gotować 5 minut i już można podawać :)Smacznego!