Wykonanie
Jeśli zaglądacie czasem do McDonalda, na pewno trafiliście na tą przekąskę -
brokuł w chrupiącej panierce.Przyznam szczerze, że to moja ulubiona i zawsze kiedy jest dostępna, ląduje w moim zamówieniu.Często też przygotowuję ją w domu.Jest błyskawiczna w przygotowaniu,a gorącej naprawdę trudno się oprzeć.
Składniki:1
brokuł1 szklanka
mleka1
jajko1/2 łyżeczki
soliok. 3/4 szklanki
mąki pszennejponadto
bułka tartaolej do smażenia
Sposób wykonania:W garnku zagotować
wodę z
solą i szczyptą
cukru (dodatek
cukru powoduje, że
brokuł zachowuje kolor).
Brokuł podzielić na różyczki . Wrzucić na wrzątek i gotować 3 minuty. Odcedzić i wystudzić.
Mleko,
jajko i
mąkę wymieszać mikserem. Powinno powstać ciasto gęstości
śmietany.
Brokuł zanurzać w cieście i obtoczyć w
bułce tartej.Smażyć na głębokim tłuszczu ok. 1 minuty. Odsączyć na ręczniku papierowym.Smacznego :)