ßßß
Składniki:1 brokułkostka sera feta100g płatków migdałów i pestek z dynisos200 ml jogurtu naturalnego1 łyżka majonezu3 ząbki czosnkuodrobina soku z cytryny1 łyżka ziół (natka, koperek, bazylia)pieprz biały, sól do smakuSposób wykonania:Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente (około 5 minut) w osolonej wodzie z odrobiną cukru (brokuł zachowa dzięki temu ładny kolor ). Wystudzić.Płatki migdałów i pestki z dyni uprażyć na patelni na złoty kolor.Fetę pokroić w większą kostkę.Składniki na sos wymieszać.W szklanym naczyniu układać kolejno:sos, brokuł, fetę, uprażone płatki migdałów i pestki dyni.Można też zamienić pierwszą i drugą warstwę. Czyli sosem polać brokuła, a następnie ułożyć fetę i ziarna.Smacznego :)