Wiosenna sałatka :) Tę sałatkę często podaję też do grilla. Jest w niej to "coś" przez co chętnie do niej wracam, idealne połączenie smaków i kolorów uzupełnione aromatycznym koperkowym dipem.***Składniki na sałatkę:- brokuł 500 g- puszka kukurydzy konserwowej- 3 twardsze pomidory- 6 jaj- cebula czerwona 2 sztuki- pęczek rzodkiewkiBrokuła włożyć do garnka na wrzącą osoloną wodę i blanszować przez 5 minut. Od głąba odciąć różyczki i wrzucić do naczynia. Kukurydzę odsączyć, rzodkiew oczyścić i pokroić na plastry. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiatrki, i przekroić je jeszcze na pół. Cebulę obrać, i zeszatkować w półksiężyce. Pomidory umyć i przeciąć na 8 części.Wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.***Składniki na dip koperkowy:- majonezziołowy 200 ml- jogurt nauturalny 100 ml- świeży koperek - garść- ząbek czosnku- biały pieprz mielony i sól do doprawienia.Koperek umyć i posiekać. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dołożyć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekany koperek. Całość doprawić do smaku białym pieprzem i solą.Sos powinien się "przegryźć" w lodówce przed podaniem.SMACZNEGO!***