ßßß
Składniki:brokułyser feta (nie piszę ile, bo to zależy od gustu)płatki migdałów i/lub ziarna słonecznikasos czosnkowy:1 opakowanie jogurtu naturalnego1 łyżka majonezu2-4 ząbki czosnkusól, pieprz ewentualnie jakieś ziołaPrzygotowanie:Brokuły umyć, podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Dobrze odsączyć z wody ponieważ z dużą ilością wody bardzo rozrzedzą sos (ja przygotowałam sobie brokuły dużo wcześniej i zostawiłam na sitku).Przygotować sos. Do miseczki włożyć jogurt, majonez, zmiażdżone lub bardzo drobno pokrojone ząbki czosnku i przyprawy, dobrze wymieszać.Ser feta pokroić w kostkęDo salaterki włożyć brokuły, dodać fetę i obficie polać sosem czosnkowym. Posypać płatkami migdałowymi i/lub ziarnem słonecznika.Płatki migdałowe i ziarna słonecznika można uprażyć na patelni.Sałatkę można podać zaraz albo schłodzić jakąś godzinę w lodówceSmacznego ;)Ps. znowu bez zdjęcia, bo nie mogę wgrać.