Wykonanie
Składniki (obiad dla 2 , 3 osób):- 12 gotowych taco- 1
filet z kurczaka- 1
cebula- kilka
pieczarek- opakowanie
pomidorków koktajlowych- kilkanaście
oliwek czarnych i zielonych- pół główki
sałaty masłowej- kilkanaście
rzodkiewek-
szczypiorek-
przyprawySos jogurtowo-czosnkowy-
jogurt naturalny- łyżeczka
majonezu- łyżeczka rozdrobnionego
czosnku-
sól,
pieprz,
bazyliaCebulę pokroić na półplasterki,
pieczarki na drobne kawałki,
kurczaka pokroić na kawałki i przyprawić ulubionymi
przyprawami. Podsmażyć
cebulkę, po dwóch minutach dodać
pieczarki,
kurczaka i poddusić aż
kurczak będzie gotowy.
Rzodkiewki i
oliwki pokroić na plasterki,
pomidorki koktajlowe na pół,
szczypiorek na drobne kawałki.
Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu,
oliwkami,
sałatą,
pomidorkami,
rzodkiewką. Polać sosem i posypać
szczypiorkiem.
Przepis brał udział w akcji
Pomidorowe inspiracje