ßßß
Składniki (obiad dla 2 , 3 osób):- 12 gotowych taco- 1 filet z kurczaka- 1 cebula- kilka pieczarek- opakowanie pomidorków koktajlowych- kilkanaście oliwek czarnych i zielonych- pół główki sałaty masłowej- kilkanaście rzodkiewek- szczypiorek- przyprawySos jogurtowo-czosnkowy- jogurt naturalny- łyżeczka majonezu- łyżeczka rozdrobnionego czosnku- sól, pieprz, bazyliaCebulę pokroić na półplasterki, pieczarki na drobne kawałki, kurczaka pokroić na kawałki i przyprawić ulubionymi przyprawami. Podsmażyć cebulkę, po dwóch minutach dodać pieczarki, kurczaka i poddusić aż kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą, pomidorkami, rzodkiewką. Polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Przepis brał udział w akcji Pomidorowe inspiracje