Wykonanie
Znowu czas na...
szpinak ;D Jednak należy pamiętać, że nie jest on wskazany dla chorych na reumatyzm, nerki, wątrobę oraz ludzi cierpiących na dolegliwości przewodu pokarmowego, z powodu kwasu szczawiowego, który w połączeniu z wapniem tworzy nierozpuszczalny związek - szczawian wapnia , który jest nieprzyswajalny przez organizm.

Składniki (3 porcje):- 150 g
świeżego szpinaku- 200 g
makaronu ryżowego wstążki- kilka
pomidorów suszonych- 1 duża
cebula- kilkanaście czarnych
oliwek-
feta 270 g-
oliwa-
sól,
pieprz,
przyprawy:
oregano,
bazylia,
papryka słodka,
chili cayenne,
czosnekMakaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidory,
oliwki,
cebulę pokroić.
Szpinak bardzo dokładnie opłukać. Na
oliwie podsmażyć
cebulkę, dodać liście
szpinaku (można je pokroić/porwać na mniejsze części wcześniej), poddusić kilka minut, mieszając co jakiś czas, kiedy
szpinak zmniejszy objętość dodać
pomidory,
oliwki. Na koniec dodać
makaron i
fetę, dokładnie wymieszać i podawać :)