Wykonanie



Na początek zostaliśmy przywitani
melonem zawiniętym w
szynkę schwarzwaldzką polanym balsamico. Bardzo dobry, na pewno do powtórzenia w domu.

Z przekąsek wybraliśmy
cukinię faszerowaną
mięsem z
dziczyzny zapiekaną z
wędzonym serem, do tego pyszny
żurawinowy sos. Jak wszystkie dania, które otrzymaliśmy talerz był pięknie przybrany,
sałatami, świeżymi
ziołami i jadalnymi
płatkami bratka.

Z zup wybraliśmy krem z
fasolki szparagowej, który okazał się być dwukolorowy. Jedna część z żółtej, druga z zielonej
fasolki, podane na pięknym talerzu. Tak naprawdę już po tym daniu byliśmy najedzeni, co tu dużo mówić, przeceniliśmy nasze możliwości w ilości jedzenia ;).

Wszystko co dotąd jedliśmy bardzo mi smakowało, ale saszetki z nadzieniem z
kurek i
suszonych pomidorów okazały się
hitem. Przepyszne ciasto, podobne do pasztecików i idealnie przyprawiony farsz. Do tego podano sos
śmietanowy, który okazał się nadzwyczaj dobry, szczególnie dla mnie, osoby która za
śmietaną nie przepada. Jeśli odwiedzicie restaurację Nowa Łódź w najbliższym czasie, koniecznie spróbujcie tego dania.

Po tym daniu poprosiliśmy o jak najmniejsze, degustacyjne porcje, bo nasze żołądki już były zapełnione. Z dań
mięsnych wybraliśmy roladę z
indyka faszerowaną
szpinakiem,
pomidorkami podaną ze
szparagami, panierowanym
kalafiorem i
sosem pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne
mięso,
kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre.

I na koniec desery: smażone
lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z
białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz
gruszka marynowana w
białym winie z
lodami miętowymi. Pierwszy deser słodszy, drugi bardziej wytrawny, idealny dla tych którzy nie lubią słodkiego. Świetne zwieńczenie posiłku. Robiło się już ciemno, stąd takie zdjęcia... Nie oddają efektu dania, a szkoda. Normalnie w deserze dostaje się dwie gałki pysznych, smażonych
lodów. Na tym zakończyliśmy obiad, a właściwie już kolację. Podsumowując, bardzo miło spędziliśmy czas, przy pysznym jedzeniu. Przystępne ceny, adekwatne do jakości i ilości jedzenia, ciekawe smaki i dobrej jakości produkty. Przy następnej wizycie w Łodzi, na pewno
wrócę do tej restauracji.




Dziękuję bardzo za zaproszenie i polecam się na przyszłość :)