Wykonanie
Latem mogłabym żywić się tylko i wyłącznie
sałatkami. Jako, że można ich stworzyć nieskończoną ilość kombinując ze składnikami, nie znudzą mi się nigdy :). Oto jedna z moich propozycji (na pewno nie ostatnia).Składniki ( dla 3 osób):-
kuskus suchy 120 g- 125 g bryndzy/ pół kostki fety/ 50 g
koziego sera- 2
pomidory malinowe- 3
ogórki kiszone- 5 większych
rzodkiewek- 1
czerwona cebula- 2 garści świeżego
groszku- garść pokrojonego
szczypiorku-
sól,
pieprz do smaku,
papryka słodka,
bazyliaKuskus przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja do
wody w której przygotowuję
kuskus dodaję
bazylię i
paprykę słodką, żeby nabrał trochę smaku).
Pomidory,
ogórki,
rzodkiewki,
cebulę pokroić w kostkę.
Kuskus, pokrojone warzywa i
groszek wrzucić do miski, wymieszać. Doprawić
solą i
pieprzem, wymieszać. Przed podaniem posypać
szczypiorkiem i pokruszoną
bryndzą lub innym
serem.Przepis brał udział w akcjach:
Pomidorowe inspiracje oraz
Warzywa strączkowe