ßßß
WYKONANIEPodgrzać mleko do temperatury pokojowej, rozpuścić w nim drożdże i cukier. Odstawić do wyrośnięcia.Rozpuścić margarynę i ostudzić.Połączyć wyrośnięte drożdże, mąkę, roztopioną ostudzoną margarynę i jajko. Wyrobić ciasto, tak by odchodziło od ręki. W razie potrzeby dodać mąki.Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Pokroić w kwadraty. Na każdym kawałku układać paski żółtego sera, parówkę i poprószyć przyprawami.Piec w temperaturze ok. 180˚C
Uwagi:Do surowego ciasta można dodać przyprawy.Ciasto nadaje się również pod pizzę.Z podanej ilości ciasta wychodzi ok. 10 hot-dogów.Można dodawać parówki przekrojone na pół.Podawać z ketchupem, sosem czosnkowym, majonezem lub musztardą.Smacznego!