ßßß
Kurczaka kroimy na kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 3 łyżki oleju, mieszamy, następnie posypujemy curry. Mieszamy, by kurczak był równomiernie pokryty przyprawami. Odkładamy na ok 15-30 minut. Następnie smażymy, aż mięso będzie miękkie. Odkładamy do ostudzenia.Mango obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.Tortillę podgrzewamy przez 10-15 sekund w mikrofali lub na suchej patelni. Następnie kładziemy na placku liść sałaty, trochę mięsa i mango. Zwijamy składając do środka najpierw boki, a następnie zwijając od przeciwległej strony (na zdjęciu napakowane jest trochę z przesadą, przez co ciężko się zwija, ale ja lubię z dużą ilością dodatków).
Przed podaniem możemy jeszcze raz podgrzać 20 sekund w mikrofali, lekko ciepłe lepiej smakuje.Tortillę z mango możemy jeść bez dodatków lub np. z majonezem. Ja dostałam do przetestowania Mango Chutney Patak's, czyli słodko-ostrą konfiturę o bogatym aromacie. Chutney pasuje do mięs, ryżu. Przyznam, że wolę albo słodkie albo ostre dodatki, dlatego połączenie tych dwóch smaków nie jest moim ulubionym, niemniej znam osoby, którym bardzo smakuje. Kwestia gustu. Zapewne jest to niepowtarzalny i bardzo oryginalny smak, warto więc go poznać. Pozostałe produkty z serii Patak's Blue Dragon będziecie mogli poznać w nadchodzącym tygodniu.