Bardzo smaczne i pożywne danie, gorąco polecam :-)Składniki na farsz:ok. 3/4 kg świeżego szpinaku1 op. sera feta3 ząbki czosnkupieprz, gałka muszkatołowaodrobina oliwyWykonanie:Szpinak umyć, odciąć ogonki i przesmażyć na odrobinie oliwy. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Doprawić pieprzem i startą gałką muszkatołową. Na samym końcu dodać fetę pokrojoną w kostkę, wymieszać i zestawić z ognia.Farsz mamy gotowy, teraz musimy usmażyć naleśniki:-)Składniki na ciasto naleśnikowe:2 1/2 szkl. mąki3 jajka2 szkl. mleka2 łyżki cukruszczypta soliodrobina oleju do smażeniaWykonanie:Wszystkie składniki razem zmiksować i usmażyć naleśniki.Następnie na każdy naleśnik ułożyć farsz ze szpinaku i zawinąć w rulon. Naczynie żarooodporne wysmarować odrobiną oleju i ułożyć w nim naleśniki. Na wierzchu posypać startym zółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec przez ok. pół godz.Podawać na ciepło polane ketchupem lub sosem czosnkowym.Smacznego :-)