Wykonanie


Tak jak obiecałam wcześniej, zamieszczam leczo z dyni. Wyszło bardzo smaczne, delikatne w smaku, dlatego proponuję troszkę ostrzej je przyprawić (ale to już wg własnego podniebienia, jak kto lubi). Z podanych proporcji wyszedł mi duży garnek, który i tak szybko był spałaszowany, ale to dowód na to, że wszystkim smakowało :-)Składniki:ok. 2 kg miąższu z dyni4
papryki czerwone lub kolorowe różne3
cebuleok. 30 dag
kiełbasyok. 20 dag
boczku wędzonego1 duży
pomidor3 łyżki
koncentratu pomidorowegosól,
pieprz5
liści laurowychparę ziaren
ziela angielskiegoszczypta
ostrej papryki lub
chilliWykonanie:
Boczek pokroić drobno i przetopić na patelni, dodać pokrojoną
kiełbasę i podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną
cebulę i chwilę razem poddusić. Przełożyć wszystko do garnka, dodać pokrojoną w kostkę
dynię i
paprykę. Dorzucić wszystkie
przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec dodać
koncentrat pomidorowy i leczo gotowe :-)Smacznego :-)
