ßßß

Tak jak obiecałam wcześniej, zamieszczam leczo z dyni. Wyszło bardzo smaczne, delikatne w smaku, dlatego proponuję troszkę ostrzej je przyprawić (ale to już wg własnego podniebienia, jak kto lubi). Z podanych proporcji wyszedł mi duży garnek, który i tak szybko był spałaszowany, ale to dowód na to, że wszystkim smakowało :-)Składniki:ok. 2 kg miąższu z dyni4 papryki czerwone lub kolorowe różne3 cebuleok. 30 dag kiełbasyok. 20 dag boczku wędzonego1 duży pomidor3 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprz5 liści laurowychparę ziaren ziela angielskiegoszczypta ostrej papryki lub chilliWykonanie:Boczek pokroić drobno i przetopić na patelni, dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną cebulę i chwilę razem poddusić. Przełożyć wszystko do garnka, dodać pokrojoną w kostkę dynię i paprykę. Dorzucić wszystkie przyprawy i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i leczo gotowe :-)Smacznego :-)