Przepis znalazłam w moim starym zeszycie z przepisami. Rybę wg tej receptury przyrządza się o wiele szybciej, niż tradycyjną rybę po grecku, bo omija nas jej panierowanie i smażenie, a smakuje również pysznie... polecam :-)Składniki:ok. 1/2 kg kostek rybnych np. z mintaja3 marchewki1 pietruszka1 por1/2 seleraok. 1/2 l soku pomidorowego1/2 szkl. olejuziele angielskie, liście laurowesól, pieprzszczypta cukruszczypta cynamonuprzecier pomidorowy do smakuWykonanie:Obrane i umyte warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić i dusić na oleju. Dodać przyprawy. Od czasu do czasu mieszać, żeby warzywa się nie przypaliły, jeśli trzeba podlać trochę wodą. Gdy warzywa zmiękną, wrzucić kostki rybne i wymieszać. Dusić pod przykryciem.Następnie dodać sok pomidorowy i przecier pomidorowy.Chwilę podusić i gotowe.Smacznego :-)