ßßß
Wczoraj na obiad były naleśniki, ale rodzinka nie zjadła wszystkich i zostało mi parę (oczywiście pustych). Postanowiłam coś z nich wyczarować na dzisiejszy obiad. O to moja propozycja, mam nadzieję, że i Wam będzie smakować :-)Składniki:4 szt. naleśników2 filety z kurczaka2 cebule1/2 czerwonej paprykiok. 200 g mrożonych warzywok. 100 g pędów bambusa ze słoikaoliwa do smażeniaprzyprawa do kurczakaoreganokurkumaodrobina chillipieprz, sól na sos czosnkowy:3 ząbki czosnku2 łyżki majonezu1 łyżka gęstej śmietanyoreganoWykonanie:Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać pokrojoną paprykę i cebulę, mrożone warzywa i przyprawy. Wszystko razem dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać pokrojone w cienkie paseczki pędy bambusa.W między czasie przygotować sos czosnkowy. Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i oregano.Każdy naleśnik wypełnić farszem z kurczaka, zawinąć i polać sosem czosnkowym. Naleśniki wcześniej podgrzać np. w mikrofali lub piekarniku.Smacznego :-)