ßßß Cookit - przepis na Szaszlyki drobiowe

Szaszlyki drobiowe

nazwa

Wykonanie

500 g piersi kurczaka
2 czerwone papryki
ok. 8 małych cebulek
200 g boczku w plastrach
szklanka oliwy
przyprawy do kurczaka (u mnie: Marynata staropolska, chilli, pieprz cytrynowy)
sól, pieprz
Kurczaka pokroić na kawałki, przygotować zalewę wg przepisu na opakowaniu i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Paprykę pokroić na spore kawałki, cebulki na ćwiartki. Zalewę odlać do niedużej formy. Na patyczki nadziewać na przemian paprykę, kurczaka, cebulę i boczek.
Piec ok. 40 min. w temperaturze 200 stopni, co jakiś czas podlewając szaszłyki wytopionym tłuszczem.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2009/03/Szaszlyki-drobiowe.html