Wykonanie


Podpatrzone u Dzikowiec od kuchni.Danie proste, smaczne i jakie zdrowe :-), może być podane zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację.Składniki:1
pierś z kurczaka1 duża
cebula1
pomidor1
papryka czerwona1 puszka
fasoli czerwonej konserwowej1 mała puszka
kukurydzy1 puszka
pomidorów krojonych1/2 szkl. suchej
kaszy jaglanejoliwa do smażenia
przyprawy:
sól,
papryka ostra,
przyprawa do dań meksykańskich, szczypta
cukruWykonanie:
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć
przyprawami i odstawić. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną
cebulę, a następnie dodać umytą i pokrojoną w kostkę
paprykę. Chwilę podusić, po czym dodać
mięso. Gdy
mięso będzie już podsmażone, dodać
pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę oraz
pomidory z puszki razem zalewą. Przyprawić wszystko do smaku, wsypać
kaszę i dusić na małym ogniu, pod przykryciem ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszać, aby danie się nie przypaliło, w razie potrzeby podlać trochę
wodą. Pod koniec dodać odsączona z zalewy
fasolę i
kukurydzę.Smacznego :-)