ßßß
* ogórek konserwowy owinięty plasterkiem szynki z beczki (wędzonej)* szparagi konserwowe owinięte szynką posmarowane delikatnie serkiem almette z ziołami (można też zamiast szynki użyć plasterka łososia)* na środku jajka ugotowane na twardo: delikatnie ścięty dół tak by stały - owinięte do połowy plasterkiem szynki konserwowej i owinięte szczypiorem z dymki zawiązanym na supełek (uwga: by szczypiorek nie zrywał się podczas zawiązywania należy go wcześniej delikatnie sparzyć wrzątkiem) , na górze jajka jest mały kleks majonezu i przyczepiony kwadracik z żółtej papryki* łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełniona pastą z tuńczyka przybrana listkiem pietruszkipasta z tuńczyka: tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym odsączyć z zalewy. Jajko, szczypiorek i ogórek kiszony pokroić w drobną kosteczkę wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z odrobiną majonezu.* łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełnione pastą krabową przybrana kawałkiem paluszka krabowego i świeżego koperkupasta krabowa: paluszki krabowe i czosnek pokroić zmiksować blenderem z gęstym serkiem śmietankowym doprawić solą , pieprzem i odrobiną ostrej papryki.*na zdjęciu widać jeszcze oliwki :) najlepiej jak są z tzw.wkładką . Polecam z migdałem w środku.