ßßß
Dzień dobry. Za oknem szaro, buro i ponuro i deszczowo. W taki dzień humor może nam polepszyć tylko pyszne śniadanie i kubek aromatycznej kawy. Bardzo lubię robić różne pasty na kanapki. Cały czas szukam inspiracji i wymyślam nowe smaki. Na pomysł zrobienia tej pasty wpadłam robiąc zakupy. Zobaczyłam taką gotową pastę i postanowiłam zrobić podobną, ale domową.Pasta jest pyszna, bardzo nam zasmakowała. Do pasty dodałam łososia od Graal i podałam ją z pysznymi waflami od Good Food . Taką pastę możemy zrobić na śniadanie, kolację lub przekąskę. Dobrym pomysłem okazało się dodanie do pasty ogórków konserwowych, nadają paście charakteru.Zapraszam na kanapeczkę :-)Składniki:- opakowanie serka śmietankowego (125 g) - u mnie Philadelphia- opakwanie łososia w sosie koperkowym Super Fish Prestige- 3 małe ogórki konserwowe- 2 łyżeczki posiekanego koperku- szczypta soli i pieprz- wafle kukurydziane Good Food- wafle ryżowe Good FoodPrzygotowanie:Do miseczki przekładamy serek śmietankowy, dodajemy łososia z sosem koperkowym i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany koperek i drobno pokrojone ogórki konserwowe. Mieszamy. Podajemy z chlebem lub tak jak ja z waflami kukurydzianymi i ryżowymi. Przechowujemy pastę w lodówce.

