Wykonanie
Dzień dobry. Za oknem szaro, buro i ponuro i deszczowo. W taki dzień humor może nam polepszyć tylko pyszne śniadanie i kubek aromatycznej
kawy. Bardzo lubię robić różne pasty na kanapki. Cały czas szukam inspiracji i wymyślam nowe smaki. Na pomysł zrobienia tej pasty wpadłam robiąc zakupy. Zobaczyłam taką gotową pastę i postanowiłam zrobić podobną, ale domową.Pasta jest pyszna, bardzo nam zasmakowała. Do pasty dodałam
łososia od Graal i podałam ją z pysznymi
waflami od Good Food . Taką pastę możemy zrobić na śniadanie, kolację lub przekąskę. Dobrym pomysłem okazało się dodanie do pasty
ogórków konserwowych, nadają paście charakteru.Zapraszam na kanapeczkę :-)Składniki:- opakowanie
serka śmietankowego (125 g) - u mnie Philadelphia- opakwanie
łososia w sosie
koperkowym Super Fish Prestige- 3 małe
ogórki konserwowe- 2 łyżeczki posiekanego
koperku- szczypta
soli i
pieprz-
wafle kukurydziane Good Food-
wafle ryżowe Good FoodPrzygotowanie:Do miseczki przekładamy
serek śmietankowy, dodajemy
łososia z sosem
koperkowym i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany
koperek i drobno pokrojone
ogórki konserwowe. Mieszamy. Podajemy z
chlebem lub tak jak ja z
waflami kukurydzianymi i ryżowymi. Przechowujemy pastę w lodówce.