Wykonanie
Feniksowa KuchniaPodstrzelona, lubiąca artystyczny nieład w domu i w kuchni. Bywająca na diecie, bo kiedy już jem za dużo, trzeba się przywołać do porządku. Ale nawet wtedy nie przestaję kochać jedzenia i próbuję zadowalać podniebienie dietetycznymi kąskami. Z miłości do jedzenia i jego różnorodności i również z miłości do mego lubego, któremu chcę nieba przychylić - a jak wiadomo przez żołądek do
serca.Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb zwyczajny - pszenno ...NIE SAMYM JEDZENIEM ŻYJE ... »
Jako że uwielbiam jeść, to co jakiś czas przybędzie tu i ówdzie. Ale w końcu dodatkowych kilka fałdek nie jest powodem do jedzenia mniej smacznie. Prawda? :) Dietą stworzoną dla mnie jest dieta Dukana - bo nie trzeba się ograniczać w ilości jedzenia :DCo jakiś czas
będę wrzucała kolejne przepisy, a ponieważ aktualnie jestem na diecie, to polecam poniższy przepis na fazę II :)Składniki na placki:3 łyżki
otrąb125 ml
wody1 łyżka
mleka w proszku1
jajko1
cebula1 ząbek
czosnkusól,
pieprzPrzepis podpatrzony tutaj.
Otręby zalewamy
wodą i dodajemy
mleko w proszku. Gotujemy na małym ogniu aż
otręby wchłoną
wodę. Nie wolno gotować zbyt długo. Ścieramy na tarce
cebulę i dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek. Przyprawiamy i smażymy na teflonie.Składniki na
mięso w
sosie grzybowym:jedna
pierś z kurczaka30 dag
pieczarek1 duża
cebula2x
bulion grzybowy w kostkachgarść
suszonych grzybówpól kubka małego
jogurtu naturalnego2 łyżki maizeny
sól,
pieprzPierś myjemy, smażymy na teflonie. W połowie smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę i
pieczarki pokrojone w talarki. Solimy, aby
pieczarki mogły puścić
wodę. Jak
woda troszkę odparuje zalewamy
wodą i dusimy 5 minut, po czym dodajemy 2 kostki
bulionu grzybowego. i opłukane
suszone grzybki - najlepiej zbierane samodzielnie :)Znów dusimy 5 minut. Maizene rozrabiamy z odrobiną
wody i
jogurtem i dolewamy do gorącego sosu i energicznie mieszamy. Dodajemy
pieprz.Na sam koniec oblewany tymi pysznościami placuszki i posypujemy
natką pietruszki.SMACZNEGO!P.S. Polecam sosik na drugi dzień jak przejdzie
grzybkami - jest o niebo lepszy :)
niedziela, 13 listopada 2011, feniksowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyŻycie weryfikuje...
Wyniki konkursu z okazji ...Pierogi z
kapustą i
grzybamiPikantna zupa kapuściana z ...Liebster BlogPolski
chleb na zakwasieZakręcone muffinki o smaku ...KONKURS Z OKAZJI ROCZKU NA ...Popękane
ciasteczka ...Paluchy
serowePisz blog
zamów newsletter