ßßß
Składniki:200 g gorzkiej czekolady200 g masła400 g cukru pudru (to wbrew pozorom wcale nie za dużo)5 jajek110 g mąki400 g sera kremowego (nie miałam, więc użyłam zwykłego tłustego sera, którywcześniej zmiksowałam)cukier waniliowy lub 1 ł ekstraktu z wanilii120 g świeżych malin (mogą być mrożone)
Przygotowanie:Piekarnik nastawić na temp. 170 st C.Blaszkę 20x30 cm wysmarowac masłem i wyłożyć papierem.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodac mąkę.3/4 mikstury wlac do blaszki.W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masapowina mieć gładką konsystencję.Wylać masę serową na masę czekoladową.Na wierzch wylać resztę masy czekoladowej i ułożyć maliny.Piec 45-60 minut. (Przepis zaleca 40-45 min, ale ja piekłam 1 h). Studziłam w ciepłym, ale otwartym piekarniku.

Smacznego:)