Wykonanie
autor pomysłu Viola
5 kromek
pieczywa tostowegomały słoiczek pesto ( u mnie z
bazylii)
karczoch w
oliwiekabaczek w
oliwiesuszone pomidory w
oliwie100 g
parmezanupieprz świeżo mielony (czarny bądź kolorowy)
oregano (suszone)
bazylia (suszona)
ostra papryka (
przyprawa)
jajkooliwa do smażeniaKromki
pieczywa spłaszczamy przy pomocy wałka,
pozbywamy się skórek.Wersja I
KarczochTak przegotowaną kromkę
pieczywa smarujemy pesto, układamy cienkie plasterki
parmezanu, następnie drobno pokrojone
karczochy, dokładnie zawijamy.
Obtaczamy w
jajku i
ostrej papryce. Obsmażamy na rozgrzanej
oliwie, zaczynając od miejsca łączenia. Osuszamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Wersja II
KabaczekSposób przygotowania taki sam jak w wersji I, różni się panierką. Tą wersję obtaczamy w świeżo zmielonym
pieprzu.
Wersja III
Suszony pomidorSposób przygotowania jak w poprzednich wersjach, panierka z suszonej
bazylii.
Wersja IV duża
Suszony pomidor z wkładkąWkładkaKromkę
pieczywa smarujemy pesto, następnie układamy cienkie plasterki
parmezenu,
dokładnie zawijamy. Obtaczamy w
jajku, obsmażamy, osuszamy.Wierzch2 kromki
pieczywa łączymy ze sobą ( miejsce łączenia smarujemy
jajkiem), układamy
pomidorki ( bez pesto) następnie
parmezan.
Czas na wkładkę
zawijamy, obtaczamy w
jajku i
oregano.
Obsmażamy tak samo jak poprzednie wersje.Po ostudzeniu kroimy nasze przystawki w grube platerki ( bardzo
ostrym nożem).Podajemy z
sosem pomidorowym bądź
ketchupem.
Przystawki są bardzo proste w wykonaniu, nadzienie możesz zrobić z tego co aktualnie masz w lodówce. Smakowicie się prezentują :)