autor przepisu ViolaNa 6 porcji6 małych suszonych pomidorków z oliwy - drobno pokroićoliwa w której były pomidory6 łyżeczek kapar6 jajek2-3 dymki tyko zielona część - pokroić wedle uznania6 kromek pieczywa tostowego (u mnie pszenno-orkiszowe)ostra papryka (przyprawa)Kromki pieczywa okroić ze skórki i spłaszczyć przy pomocy wałka. Foremki na muffiny wysmarować oliwą, ułożyć w nich kromki pieczywa i wysmarować oliwą. W tak przygotowanych spodach ułożyć po jednym suszonym pomidorze i jednej łyżeczce kapar.Wbić po jednym jajku, tak by nie uszkodzić żółtka. Górę posypać dymką, oprószyć papryką.Piec 18-20 minut w 180°C (z termoobieg 160°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.Proste w wykonaniu,a jakże efektowne danie.Niesamowite na ciepło,równie doskonałe na zimno.You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.