ßßß
Autor: Chef DaisukeSkładniki:makaron ryżowy1 gotowana pierś z kurczaka1 czerwona chili1 zielona chiliotarta skórka z limonkisok z dwóch limonekkawałek imbiru (ok 4 cm)3 łyżki oleju sezamowego3 łyżki oliwy z oliwek1/4 szklanki soku z cytrynyósemki limonki do dekoracjiświeża kolendrasól, pieprzPrzygotowanie:Makaron ryżowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Pierś z kurczaka gotujemy w bulionie lub na parze, odstawiamy do schłodzenia i kroimy na cienkie paski.Robimy marynatę: chili, imbir, oliwa z oliwek, olej sezamowy, sok z cytryny oraz limonki miksujemy w blenderze do uzyskania jednolitej masy, dodajemy pokrojoną kolendrę, sól i pieprz i mieszamy wszystko razem. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na 20 minut.Porcję makaronu mieszamy z marynowanym mięsem, układamy na talerzu, dekorujemy limonką, kolendrą i chili i podajemy.Smacznego:)