1 podwójny filet z kurczaka1 limonka4 łyżki oleju sezamowego1 łyżeczka pasty sezamowej Tahiti1 szklanka śmietanki kremówkiłyżeczka startych nasion kolendrysól, pieprzFilet z kruczka myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy w drobne paseczki. Do miseczki wlewamy olej sezamowy, dodajemy skórkę startą z limonki i wyciśnięty z niej sok,startą kolendrę, sól i pieprz; mieszamy. Do takiej marynaty dodajemy pokrojonego kurczaka i pozostawiamy w lodówce na min. 1 godzinę. Po tym czasie smażymy kawałki kurczaka na patelni (razem z marynatą). Kiedy kurczak będzie miękki dodajemy śmietankę wymieszaną z pastą sezamową. Dusimy całość do momentu kiedy sos zacznie się redukować. Doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podajemy np. z czerwonym ryżem. Smacznego !