Wykonanie
Podoba się Wam pojemniczek na zupę? jest świetny moim zdaniem, ponieważ niewielki przede wszystkim i
mieści się do mojej
torebki:) Poproszono mnie o wykonanie zdjęć zupy w ramach bardzo pozytywnego i mocno związanego filmu z jedzeniem na wynos, który niebawem będzie można obejrzeć w kinie. Film nosi tytuł "Smak
curry " a pojemniczek na zupę możecie zakupić na stronieTwójlunchbox dzięki któremu są wykonane zdjęcia :) w ogóle wszystkie ich pojemniki są fajne!

przepis własnySkładniki : na 6 osób250g
fasoli mung1,5l
wywaru z warzyw1 łyżka
kurkumy1 łyżka
curry w proszku1 łyżeczka zmiażdżonych nasion
kolendry1 łyżeczka
kozieradki w ziarenkach3 nasionka
kardamonu1 długi
pieprz indyjskigarść
kolendry i zielonej
pietruszki3 ząbki
czosnku1 łyżeczka grubo pociętej czerwonej
papryczki chilisól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Zagotować wcześniej przygotowany
wywar z warzyw.Wsypać całą
fasolkę mung i zmniejszyć ogień do minimalnego.Dodać wszystkie
przyprawy i gotować aż
fasolka nieco się rozgotujePodawać gorącą, można na środku zrobić kleksa z
jogurtu naturalnego.Smacznego!
