ßßß Cookit - przepis na Spring rools z zielonymi szparagami

Spring rools z zielonymi szparagami

nazwa

Wykonanie

Nadal szparagowo... tym razem wiosenne rolsy z udziałem zielonych szparagów, propozycja ciekawa i smaczna..można podawać z ziołowym sosem lub słodko kwaśnym chili który można kupić w kuchniach świata...ja jestem bardziej za sosem ziołowym np miętowo bazyliowym z dodatkiem soku z limonki oraz oliwy z pestek winogron:)
przepis własny
Składniki:
papier ryżowy
zielone blanszowane szparagi
100g makaronu ryżowego ugotowanego
łyżeczka sosu sojowego
mix kiełków z fasolą mung
świeże listki kolendry
bardzo drobno pokrojone chili
pieprz
Papier przygotowujemy według tego co jest napisane na opakowaniu. Makaron tniemy nożyczkami na drobniejsze kawałki, dodajemy do niego sos sojowy, pieprz, kiełki, chili, kolendrę oraz pokrojone ukośnie szparagi. Farsz układamy na papierze i zwijamy tak jak zwija się gołąbki. Spryskujemy oliwą w sprayu talerz na którym układamy rolsy po to by się nie przykleiły do talerza. Dekorujemy wierzch kolendrą i kiełkami
Smacznego:)
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2014/05/spring-rools-z-zielonymi-szparagami.html