ßßß
Cookit - przepis na Spring rools z zielonymi szparagami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Spring rools z zielonymi szparagami
Składniki
Papier ryżowy
Szparagi
Makaron ryżowy
Sos sojowy
Kiełki
Fasola mung
Kolendra
Chili
Pieprz
Wykonanie
Nadal
szparagowo
... tym razem wiosenne rolsy z udziałem
zielonych szparagów
, propozycja ciekawa i smaczna..można podawać z
ziołowym
sosem lub słodko kwaśnym
chili
który można kupić w kuchniach świata...ja jestem bardziej za sosem
ziołowym
np
miętowo
bazyliowym
z dodatkiem
soku z limonki
oraz
oliwy
z pestek
winogron
:)
przepis własnySkładniki:
papier ryżowy
zielone blanszowane
szparagi
100g
makaronu ryżowego
ugotowanegołyżeczka
sosu sojowego
mix
kiełków
z
fasolą mung
świeże listki
kolendry
bardzo drobno pokrojone
chili
pieprz
Papier przygotowujemy według tego co jest napisane na opakowaniu.
Makaron
tniemy nożyczkami na drobniejsze kawałki, dodajemy do niego
sos sojowy
,
pieprz
,
kiełki
,
chili
,
kolendrę
oraz pokrojone ukośnie
szparagi
. Farsz układamy na papierze i zwijamy tak jak zwija się gołąbki. Spryskujemy
oliwą
w sprayu talerz na którym układamy rolsy po to by się nie przykleiły do talerza. Dekorujemy wierzch
kolendrą
i
kiełkami
Smacznego:)
Źródło:
http://smakialzacji.blogspot.com/2014/05/spring-rools-z-zielonymi-szparagami.html
Przepisy powiązane
Kurczak w liściach bananowca z makaron ryżowym i warzywami
Spring rollsy fit przekąska
Sajgonki na parze
Sajgonki wietnamskie (klasyczne)
Rydze smażone z tofu w stylu orientalnym
Składniki powiązane (0)