Wykonanie
Kolejny pyszny talerz, który pochłonęłam ze smakiem... prosto, szybko i smacznie- tak lubię najbardziej :) Praca na działce prawie zakończona choć męcząca ale za to widać już efekty i niebawem być może usiądę na trawie:)... mój
rabarbar jest już coraz większy,
jeżyna puściła listki a na truskawkach pojawiły się malusie piękne białe kwiatuszki... skopałam kawałek ziemi by zrobić dwie grządki na których posadziłam
czosnkową cebulę od sąsiada i
dynie hokaido, czeka na mnie u jednej z sąsiadek
cukinia w doniczce i
pomidory od mamy Krzysia... i tak zaczęła się właśnie przygoda z działką :)a.. i
zasiałam jakiś czas temu
szczypiorek przy
płocie który właśnie wykiełkował po tych kilku deszczowych dniach :)

przepis własnySkładniki:pęczek
szparagów100g
masła1 ząbek
czosnkupół pęczka
koperkugarść prażonych
migdałówObrać zdrewniałe końce
szparagów, zagotować
wodę z odrobiną
soli, włożyć
szparagi tak by ich główki wystawały i gotować 10 minut. W tym czasie uprażyć
migdały, stopić
masło i dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Pokroić
koperek. Ugotowane
szparagi wyłożyć na plater, polać
masłem, oprószyć
koperkiem i posypać wierzch
migdałami. Smacznego:)