Wykonanie
            Mus czekoladowy zdobył 
serca domowników, jest idealny dla czekoholików i osób potrzebujących dużej 
dawki słodkości :) 
Truskawki świetnie komponują się z kremem nie tylko wizualnie:) Polecam!

przepis JadalniaSkładniki: na kruche ciasto170g 
mąki pszennej tortowej120g zimnego 
masła2 łyżki mielonych 
migdałówżółtko1 łyżka kwaśnej 
śmietanyZ wszystkich składników zagniatam ciasto jak na kruszonkę, wyrabiam chwilę do połączenia składników i odstawiam zawinięte w folię spożywczą na 30 minut do lodówki.Po tym czasie ciasto wałkuję, podsypując blat 
mąką. Umieszczam w blaszce do tart, nakłuwam widelcem i wsuwam do nagrzanego piekarnika 180' na 20-25 minut. Następnie studzę.Składniki: na 
krem czekoladowy5 
żółtek150g 
cukru150g 
śmietanki270g 
czekolady 72%0,5l 
śmietanki 36%Najpierw ubijamy 
śmietankę na 80% i odstawiamy.
Cukier wsypać do szerokiego, suchego garnka i spalić na karmel, gdy już będzie płynny o barwie karmelu dodać podgrzaną lekko 
śmietankę i poruszać kilka 
razy garnkiem by rozprowadzić masę po całości. Przelać odrobinę masy do rozbełtanych 
żółtek by je zahartować, rozmieszać i przelać do garnka z masą karmelową. Podgrzewać całość na małym ogniu przez około 4 minuty. Przekładamy masę karmelową do misy miksera i ubijamy aż ostygnie i powstanie z niej masa krówkowa. W czasie ubijania się 
krówki, topimy 
czekoladę w kąpieli 
wodnej. Gdy nasza 
krówka jest gotowa przekładamy ją do dużej miski, dodajemy stopioną jeszcze ciepłą 
czekoladę i mieszamy rózgą do połączenia się składników. Następnie dodajemy w 
trzech turach ubitą 
śmietankę i roztrzepujemy rózgą pierwsze dwie tury, ostatnią trzecią staramy się wmieszać szpatułką by powstały tz "dziury" w kremie...oznacza to, że krem został napowietrzony i będzie bardzo delikatny i nie zbity! Uwaga!!! krem szybko zastyga!
