Wykonanie
Mieszamy trzy warstwy
sera: cytrynowa, jagodowa i czekoladowa. A otrzymujemy?- ciekawy efekt i smak :)

Na okragla forme o srednicy 26 do 28 cm.5
jajek200 g ciemnej
czekolady (60%
Kakao)1 sloik
jagod w kompocie150 g
cukru2 paczki budyniu
smietankowego750 g
twarozku typu quark (20%)250
smietany (30%)skorka otarta z jednej
cytryny1
cukier waniliowyZoltka oddzielic od bialek.
Bialka ubic na sztywna piane.
Czekolade rozpuscic w kapieli
wodnej.
Zoltka ubic z
cukrem i
cukrem waniliowym na puszysta mase. Po koleji dodawac
twarozek,
smietane i proszek budyniowy. Wymieszac z piana z bialekMase serowa podzielic na 3 czesci. Do pierwszej dodac skorke otarta z
cytryny, do nastepnej
czekolade a do ostatniej osaczone z kompotu
jagody. Wszystkie czesci wymieszac. Nakladac do natluszczonej formy naprzemiennie w ksztalcie spirali. Wyrownac powierzchnie sernika. Piec w temperaturze 175°C w uprzednio nagrzanym piekarniku ok 45 minut. Nastepnie przez godzine nie wyjmowac z piekarnika. Przed wyjeciem z formy wystudzic.