ßßß
Na blache o wymiarach 40x32 cm8 jajek250 g cukru375 g marchewek oczyszonych i startych na tarce o srednich oczkach375 g mielonych migdalowsok z 1 cytryny1-2 lyzki skorki otartej z cytryny1 lyzka cynamonu100 g maki ziemniaczanej50 g czekolady deserowej startej na wiorkiJajka ubic z cukrem na puszysta mase. Dodac starta marchew, migdaly, sok z cytryny i skorke, cynamon. Dobrze wymieszac. Dodac make ziemniaczana i czekolade, wymieszac. Ciasto wyjac na wylozona papierem do pieczenia balche i wygladzic. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C (z termoobiegiem- 160°C) ok. 45 minut.Przepis z : "Backen leicht gemacht. Sonderheft- Rührkuchen". 2010Korzenny tydzien- cynamon: