Wykonanie
Dzisiaj podaję przepis na
kurczaka duszonego w warzywach z dodatkiem
ketchupu. Pyszny, szybki sposób na obiad. Można podawać na ciepło do
ryżu lub na zimno jako przystawkę, jest pyszny gdy sos wsiąknie w panierowane
mięso. Polecam!

Składniki:4 udka lub 8 pałek
ketchup pikantnykwasek
cytrynowy (odrobinę)
marchew (według upodobania)
seler (według upodobania)
sólcukier do smaku
mąka ziemniaczana2
jajaUdka obtoczyć w
mące ziemniaczanej, następnie w
jajku, obsmażyć je na gorącym
oleju i wolnym ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu włożyć do dużego naczynia,dodać starte na tarce warzywa, lekko przesmazyć, podlać rosołem. Dodać
ketchup,
sól i
cukier.Gotować do momentu aż
mięso będzie miękkie, a sos stanie się gęsty i krystaliczny. Podawać z
ryżem . Danie podane na talerzu obsypać posiekanym
zieleniną.Smacznego:)