Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier 200 gramów
marchewka drobno utarta 250 gramówmieszanka mielonych orze. lask. i
migdał. 250 gramówsok i skórka otarta z
cytryny 0,5 sztuk
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
goździki mielone 1 szczyptaWykonanie:Utrzeć
żółtka z
cukrem na pulchną masę, dodać sok i
skórkę z cytryny,
cynamon,
goździki,
migdały,
orzechy,
marchewki i utrzeć. Ubić sztywna pianę z
białek i delikatnie wymieszać ja z masą
marchewkową. Przełożyć ciasto do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 50 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03dobre, jak pierikDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: