Wykonanie
Orzezwiajaca w smaku. Z nutka
slodyczy. Podalam na kolacje.

Dla 4 osob:1 glowka
kapusty pekinskiej100 g
gotowanej szynki (
Moze byc w calosci, albo w plasterkach)1/2 peczka
szczypiorku2
gruszki1 lyzka
soku z cytryny1 lyzki
oliwy2 lyzki bialego
octu balsamicznegosol,
pieprz,
cukierGlowke
kapusty przeciac na pol, wyciac glab, odlozyc zewnetrzne liscie, pokroic
kapuste w paseczki.
Szynke pokroic w kostke.
Szyczypiorek umyc, otrzasnac z
wody, posiekac.
Gruszki obrac, pokroic w osemki, wyjac gniazda nasienne, pokroic w kostke. Skropic
sokiem z cytryny. Wymieszac przygotowane skladnki. Polac sosem z
oliwy i
octu przyprawionym do smaku
sola,
pieprzem i odrobina
cukru. Wymieszac. Posypac siekanym
szczypiorkiem.Przepis z: "Lisa. Kochen und backen" nr 2/2012