ßßß
Dla 4 osob:1 glowka kapusty pekinskiej100 g gotowanej szynki (Moze byc w calosci, albo w plasterkach)1/2 peczka szczypiorku2 gruszki1 lyzka soku z cytryny1 lyzki oliwy2 lyzki bialego octu balsamicznegosol, pieprz, cukierGlowke kapusty przeciac na pol, wyciac glab, odlozyc zewnetrzne liscie, pokroic kapuste w paseczki. Szynke pokroic w kostke. Szyczypiorek umyc, otrzasnac z wody, posiekac. Gruszki obrac, pokroic w osemki, wyjac gniazda nasienne, pokroic w kostke. Skropic sokiem z cytryny. Wymieszac przygotowane skladnki. Polac sosem z oliwy i octu przyprawionym do smaku sola, pieprzem i odrobina cukru. Wymieszac. Posypac siekanym szczypiorkiem.Przepis z: "Lisa. Kochen und backen" nr 2/2012