Ser jest w ciescie. Dzieki temu ciasto jest cudownie aromatyczne i miekkie. Swietna na wielkanocny stol.Na forme do babki o pojemnosci 2 , 5 l:250 g masla lub margaryny do pieczenia200 g kremowego serkatwarozkowego450 g cukru5 jajek1 cytryna400 g makiszczypta soli1 lyzeczka proszku do pieczenia1 lyzeczka sody oczyszczonejMaslo, serek i cukier utrzec na puszysta mase. Pojedynczo dodawac jajka wciaz ucierajac ciasto. Cytryne sparzyc, osuszyc i otrzec skorke na tarce, Wycisnac sok. Make wymieszac z sola, proszkiem do pieczenia i soda oczyszczona. Do ciasta dodac skorke z cytryny i sok, oraz stopniowo make wciaz ucierajac ciasto. Przelozyc do natluszczonej i wyspanej maka foremki. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku w temperaturze 175°C (z termoobiegiem- 150°C) ok. 1 godzine. Mozna posypac cukrem pudrem lub polac lukrem, albo czekolada.Przepis z: "Laura. Backen im Frühling" nr 2/2011Przepis uczestniczy w akcji: