Proste i bardzo "zjadliwe"- polubia ja dzieci :)Na 1 foremke do babki o pojemnosci 2l2 szklanki maki200 g masla lub margaryny do pieczenia1 szklanka cukru4 jajka1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia1 cytrynaCytryne umyc i sparzyc wrzatkiem. Skorke z cytryny otrzec na tarce, a sok wycisnac. Skorke wymieszac z sokiem. Maslo lub margaryne utrzec z cukrem na puszysta mase, dodawac pojedynczo jajka ciagle ucierajac. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, wsypac polowe do masy, wymieszac. Nastepnie dodac sok z cytryny i skorke, oraz reszte maki i wymieszac. Ciasto wylozyc do natluszczonej i wysypanej tarta bulka foremki. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C ok. 50 minut. Ozdobic w dowolony sposob- u nas cytrynowylukier :)Przepis z ksiazki " Domowe ciasta i ciasteczka" wyd. Sbm 2012 r.