ßßß Cookit - przepis na Surowka z czerwonej kapusty

Surowka z czerwonej kapusty

nazwa

Wykonanie

« Waniliowe herbatniki
Cytrynowa pieczen »
Inspiracja z bloga Kulinarne wariacje . Dziekuje :)
Dla 4 osob:
pol glowki czerwonej kapusty
3 starte na tarce jarzynowej kwaszone ogorki (mozna zamiast ogorkow wziac duze jablko)
1 cebula lub jasna czesc 1 pora
sol, cukier, pieprz do smaku
sok z polowy cytryny
4 lyzki oleju
1 lyzka musztardy
Kapuste poszatkowac, cebule posiekac. Wymieszac z ogorkami, sokiem z cytryny, doprawic do smaku, przykryc i dostawic na pol godziyn. Olej wymieszac z musztarda, zalac surowke. Ewentualnie ponownie doprawic do smaku.
To moja propozycja do akcji:
poniedziałek, 31 marca 2014, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/03/Surowka-z-czerwonej-kapusty.html