ßßß
Dla 4 osob:2 zabki czosnku3 cebule1 lyzka olejupapryka slodka mielona300 ml bulionu miesnego150 g zielonej fasoli (mrozona)750 g ziemniakow2 marchewkisol, pieprzmajeranek200 ml smietany200 g dowolnej cienkiej kielbasy (wiejska, zwyczajna itp.)100 g salamiCebule i czosnek posiekac, udusic na rozgrzanym oleju, posypac papryka i zalac bulionem. Dodac obrane i posiekane w kostke ziemniaki, oraz obrane i pokrojone w krazki marchewki. Dolozyc fasole. Posolic, popieprzyc i przyprawic majerankiem. Gotowac pod przykryciem ok. 15 minut. Dodac smietane i pokrojona w talarki kielbase oraz salami posiekana w kostke. Gotowac jeszcze ok. 10 minut. Ewentualnie doprawic do smaku.Przepis ze zmianami z: "Rezepte mit Pfiff" nr 2/2010