Bardzo ciekawe- zupelnie nie wiedzialam jak nazwac to danie ;)Dla 4 osob:600 g filetu z piersi kurczaka1 lyzka maki1 cebula1/2 straka czerwonej papryki3 lyzki musztardysol, pieprzolejmielona papryka300 ml bulionu drobiowego100 g gestej smietankiFilety umyc, osuszyc, pokroic w cienkie paski, obtoczyc w mace. Cebule obrac i drobno posiekac. Papryke oczscic i pokroic w kostke. Na patelni rozgrzac olej, podsmazyc mieso na rumiano. Dodac cebule i smazyc przez chwile, wlozyc musztarde i wymieszac. Posoli, popieprzyc i posypac mielona papryka. Zalc bulionem i wymieszac. Gotowac ok. 5 minut. Dodac posiekana papryke,a nastepnie smeitanke i wymieszac. Doprawic ewentualnie do smaku.Przepis Z: "Gut& günstig" nr 11/2013