Wykonanie
Wloskie obiady nie goszcza u nas na
stole zbyt czesto. Tak naprawde nie wiem
czemu... Tym razem zapraszam na pyszny
makaron z
orzechowym sosem.

Dla 4 osob:50 g
masla150 g mielonych orzechow wloskichkilka orzechow wloskich luskanych50 g
startego sera parmezan5 lyzek
smietany kremowki500 g
makaronu kokardki (farfalle)sol,
pieprzW malym rondelku rozpuscic
maslo, dodac do niego zmielone
orzechy, kremowke i
parmezan. Gotowac mieszajac ok. 3-4 minuty.
Makaron ugotowac w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu odlac 50 ml
wody i wlac do sosu, wymieszac. Doprawic do smaku
sola i
pieprzem, wymieszac z
makaronem i od razu podawac. Na wierzchu mozna polozyc kilka polowek luskanych orzechow wloskich.Przepis dodaje do akcji:Przepis z
Serii kulinarnej "Olivii"- "Smaki i aromaty jesieni".